22 Aralık 2008 Pazartesi

MELİK DUYAR DER Kİ REVENUE=REVANİ


Geçen Cumartesi günki Kingo Disco da kısa bir skeçte rol alınca Melik abimiz kendisini bizlere bir kez daha anımsatıp,tebessümleri ekrana gönderdikten sonra hakkın da bir şeyler yazmak istememe sebep olmuştur.Öncelikle Melik Duyar kimdir,kısaca yazalım:1980 yılın da ODTÜ İnşaat mühendisliğinden mezun olan Melik Duyar,1985 yılında Malezya hükümetinden burs alıp Kuala Lumpur Intan Enstitüsü'nde Kamu yönetimi,1987 yılında Amerika hükümetinden burs alıp Ekonomi Lisansüstü,1994 yılın da Avrupa Birliği'nden Jean Monnet bursu alıp İngiltere Exeter Üniversitesi'nde "Avrupa Topluluğu Ekonomisi" konusunda master yapan burs manyağı abimiz,1994 yılın da İngiltere de düzenlenen Dünya Hafıza Olimpiyatları'nda Fotografik hafıza dalında rekor kırarak 1. olmuş,ayrıca aynı yıl The Book Of Genius adlı kitap da dünyada ki en iyi hafıza gücüne sahip en iyi 10 insan arasın da gösterilmiş.Peki,Mega Hafıza'nın da başkanı olan bir başarı abidesi Melik abimiz hayatımıza nasıl girmişti,ona değinelim.


Bundan yıllar yıllar önce idi,Levent Kırca'nın tiplemelerine gülmekten çatladığımız,Tansu Çiller'in yeni başbakan olduğu zamanlardı.Bu zamanlar içersin de HBB(Has.Bilgi.Birikim) diye bir kanal vardı ve o kanalın içinde de Melik Duyar diye bir adam.Ne yapardı Melik abimiz o kanal da vasfı neydi?Bize İngilizce öğretirdi Fotografik Hafıza vasıtasıyla.Beynin gücüne inanarak şovlar yapardı.Bugün İngilizce'yi bu kadar iyi konuşabiliyorsak hep onun sayesindedir.O hafızayla öğrenilen İngilizce kelimelere bir kaç örnek vereyim hemen size.Mesela Dungeon'a şöyle bir sistem geliştimişti abimiz,zindan da sıkılan bir tutuklu elinde ki bakır kaseyle demir parmaklara vurmak suretiyle "Dan" ve "Cın" seslerini çıkartıyor,peki dan ve cın birleşince ne oluyor "Dancın",peki biz bu "Dancın" dan ne hatırlıyoruz,İngilizce Zindan anlamına gelen Dungeon kelimesini,yaa ne sandınız sizler.Sonra Revenue(Kazanç) ile Revani arasında da bir bağlantı kurmuştu ama şu an Fotografik hafızam beni yüzüstü bıraktığı için bunu yazamıyorum.Bak bi de Posterity var ki en bombası buydu.Üzerinde Yeni nesil yazan dev billboarda ki Mohikan saçlı Punk gençlerin resimlerine doğru bastonunu sallayıp "Bu muymuş yeni nesil,bunlardan olsa olsa Poster İti olur" diye sitem eden amcamız sayesinde yeni nesil anlamına gelen Posterity kelimesini,Poster İti ile bağdaştırarak olayı kapıyor,tanıştığımız ecnebi arkadaşlara "Havar yu","Vats yor neym","Ver ar yu fırom"dan sonra Poster İti'ni basıp havamızı atabiliyorduk.Bu Poster İti'nin çok şukela bir Türk Punk grubuna isim babalığı da yapmışlığı vardır icabında,büyüksün bir yerde Melik abi!

Ya işte böyle sevgili okuyucular,havuç yiyin gözleriniz kuvvetlensin,balık yiyin hafızanız.Hafızanıza azıcık Melik Uygur suyundan kaynatıp ekleyin,Fotografik hafızanızla ecnebi ortamların yıldızı siz olun bu işten "Revani" li çıkın(Gülüşmeler)!

3 yorum:

çubuk makarna dedi ki...

benim de beynime kazınmış bu kelimeler yahu. bi de 2 basamaklı sayıları kısa yoldan çarpma gibi bişeyler gösteriyordu. harbi büyük adam

sinem dedi ki...

ehuehehe... ya bu kelimeleri unutabilen var mı allah aşkına? annem ingilizce bilmese bile posterity'i filan biliyor. bi de morsel vardı neydi o? "bu morsel bizi bi lokmaya muhtaç etti" filan. ama posterity süper süper süper :D

alengir dedi ki...

Yanlız Melik abinin sitesinde özgeçmişi var herifin okumadığı şey kalmamış,yazdıklarım kısa bir özetiydi!