14 Aralık 2008 Pazar

DOCE(12)

"Doce" nedir,Doce İspanyolca "12" demektir(İspanyolca-Türkçe sözlüğün yalancısıyım),Barcelona ve Real Madrid arasında ki gün itibariyle puan farkına yapılan bir göndermedir,günün anlam ve önemini belirtmesi açısından başlık için bizzat ben tarafından uygun görülmüştür!Maça gelirsek Barcelona kendisinden beklendiğinden gibi maça baskılı başladı,Barcelona'lı futbolcuların seyirci desteğinin ve puan farkının da getirdiği gazla özgüveni oldukça yerindey di,hatta o kadar yerindeydi ki,Puyol,Abidal ve Yaya Toure gibi oyuncular bile Messi'ye bağlayarak Real Madrid defansını yara yara geçmeye çalışarak gol aradı!



Messi gene bildiğimiz gibiydi,Real Madrid defansını birbirine düşüren deparlar atarak sağ kanatta bulduğu boşluklarla gol atamaya ve arkadaşlarına pozisyon hazırlamaya çalıştı,Real Madrid'in takım olarak Messi'ye aldığı tek önlem, takımca sert fauller yaparak Messi'yi oyundan soğutmak ve bulduğu kontratak pozisyonlarla da gol bulmaktı ki,sanırım 32. dakika gibi nerdeyse bu isteğini gerçekleştiriyorladı Drenthe'nin Valdes ile karşı karşıya kalıp,acemice vuruş yaptığı pozisyon da!Gol olsa ne olurdu kestirmek güç ama Real Madrid'in psikolojik üstünlüğü tersine çevireceği yadsınamaz bir gerçek.İlk yarı Real Madrid'in de istediği gibi 0-0 eşitlikle bitti.



İkinci yarıya Barcelona ilk yarıdan daha istekli bir şekilde başladı,gol bulmak için Henry odaklı ataklarla Madrid savunmasını bunaltmaya çalışsa da,Madrid savunması bu dakikalarda ev sahibinin baskısını hata yapmadan savuşturmasını bildi,hatta 67.dakika da Palanca Raul ile yaptığı ver-kaç pozisyonunda topu daha iyi kullanabilse,maçın bitimine yarım saat kala golü bulabilirdi ama Real Madrid'in bu tehlikeli atağını iyi kullanamamasından yaralanan Barcelona,Salgado'nun Busquet'i düşürmesiyle penaltı kazanarak El Classico'da öne geçme şansını yakaladı.Açıkçası Eto'o topun başına geldiğinde atamayacağına dair olan içe doğma durumunu maçı beraber izlediğim arkadaşlarıma da belirtmiştim ve Eto'o'da sağolsun beni yanıltmayarak penaltıyı kaçırdı ya da Real Madrid adına maçın en iyisi olan Casillas kurtardı.



69.dakika da penaltıyı kaçıran Barcelona maçı bırakmayarak, ayağa pas yaparak geliştirdiği oyununu hiç bozmayarak ataklarına devam etti ve bu gol girişimlerinin sonucun da 82. dakika da kullanılan köşe vuruşun da Puyol'un indirdiği topa, Eto'o koyduğu diziyle biraz da Real Madrid maçlarının golcüsünün olmasının getirdiği şansla golü buldu ve benim gibi milyonlarca Barcelona sempatizanına "Goool" diye bağırma ayrıcalığını verdi maçta.O ana kadar maça tutunan Madrid yediği bu golle gardını iyice indirdi ve gol için yüklendiği 90. dakika da Barcelona'ya verdiği geniş boşluk sonucunda Henry'nin asisti ve Messi'nin Cannavaro'nun sakatlamasına yol açacak kadar güzel yaptığı aşırtma sonucunda 3 sene sonra Barcelona'ya ilk El Classico galibiyetini getirdi.Bu maç sonucu yazının başında da belittiğim gibi Barcelona ve Real Madrid arasında puan farkı 12 ye çıktı!Şimdi kimse çıkıp ne lig bitti desin, ne de lig uzun bir maraton neler olucağı belli olmaz desin,en iyisi maçın keyfini çıkartıp Messi'nin golüne bakmak bir süre!

Not:Ayrıca Henry adamımsın gol atamamış olsan da benim için maçın adamısın ve maçı Real Madrid sempatizanı kişilerle izlemek ne güzel oluyor geçen senenin aksine:)

1 yorum:

kerberos dedi ki...

real madrid dünyanın en büyük kulüplerinden midir? tabii ki de ewet. dün yavşak madrid savunmasındaki döt oğlanlarının messi'nin aşiline aşiline çalışması bu büyüklüğe yakışmış mıdır?...

amaaaannn banane, nası çaktık ama dün:))))