2 Mart 2009 Pazartesi

99 RUHU GERİ Mİ DÖNDÜ



Bu ruh bizim topraklara ait bir ruh değil(Bknz:2000 ruhu),bu ruh adanın en köklü takımlarından Manchester United'e ait.Manchester United bundan tam 10 yıl önce 1999 yılında Lig Şampiyonluğu,FA Cup Şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu olmak üzere o sezon 3 kupayı birden kazanarak muhteşem bir üçlemeye imza atmışlardı.1999 yılına ait olan ve İngilizler tarafından The Treble olarak anılan bu başarı belki de bu yıl sonunda tarihe karışacak... Bugün Wembley'de 88.000 biletli seyirci önünde,son şampiyon Tottenham ile oynadığı Carling Cup Finali'ni penaltı atışları sonunda 4-1 kazanan Manchester United 2009 yılında ilk kupasını kazandı.Manchester United'in Premier Leauge'de büyük ihtimalle şampiyon olacağını,FA Cup'da yoluna devam ettiğini ve Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi olduğunu düşünürsek,takımın 99 yılında ki rekorunu bir adım öteye götürerek sezonu 4 kupayla birlikte bitirerek müthiş bir başarıya imza atabilme ihtimali olduğunu görebiliriz.Artık Manchester United'in sezonu kaç kupayla bitireceğini ancak sezon sonunda görebiliriz ama 10 yıl öncesinin efsane takımının ve 10 yıl sonra efsane olma yolunda ilerleyen takımın başında aynı isim,yani Alex Ferguson var ve şüphesiz ki kazanılan tüm kupalarda ki en büyük pay ona ait.Türk futboluna uzak olan istikrar ve başarı kelimelerinin "Türk Futbol Sözlüğü"nde ki karşılığı o...

4 yorum:

alessandro del piero dedi ki...

bu kupanın utd'in bu sezonki ilk kupası olduğu bilgisi çok da gerçeği yansıtmıyor açıkçası.. bu sezon daha önce community shield'i de kazanmıştı utd ki diğer ülkelerde süper kupaya denk geliyor o. belki o önemsiz görülebilir ama aynı zamanda aralık ayında kıtalararası kupayı da kazandı ki bu gidişle değil 4 çok daha fazlasına ulaşıcak gibi duruyor kırmızı şeytanlar.. ne diyelim, yolları açık olsun..

alengir dedi ki...

Sezon konusunda haklısın ama yazıya dikkat edersen "2009 yılında ilk kupasını kazandı" diye yazdım.Zira United,bahsettiğin Kıtalararası Kupa ve Communinty Shield kupalarını 2008 yılında aldı ama dün aldığı Carling Cup United'ın bu sene kazandığı ilk kupa ve evet Kırmızı Şeytanlar yıl bitmeden toplamda 7 kupaya ulaşabilirler fekat o kadarıda insanlığa sığmaz:)

alessandro del piero dedi ki...

haklısın ya, gece vakti dalgınlığıma gelmiş..

alengir dedi ki...

Ahaha beni de dalgınlığa getirdin bir an ama olsun Ademoğlu dediğin yapar hatayı,ben de bir Ademoğlu isem bende yapıyorum çokça hatayı.O yüzden Orhan Baba'dan gelsin:Hatasız dını nım,dını nım,kul olmaaaz:)