3 Ağustos 2009 Pazartesi

MAÇ İZLEYEBİLMEK



Futbol bir zamanlar halkın ya da işi ajite edersek garibanın eğlecesiydi,ucuzdu,haftasonu dışarı çıkamayanların yegane eğlencesiydi...Sonra futbolda kapitalizme yenik düştü,endistürüyel futbol dediğimiz "şey" ortaya çıktı ve ne olduysa ondan sonra oldu.Kanallar maçları para ile vermeye başladı,stadda maç izleyebilmek ateş pahası oldu,zaten işin formasına,atkısına girmiyorum bile...

Stadda maç izlemeyeli en azından 1.5 sene oldu,lig maçları zaten Lig Tv'de keza kupa maçlarıda öyle,Avrupa maçlarını izlerdik ama o da D-Smart'ın şam kurnazlığına kurban gitti!Ayda yılda final maçlarının açık kanalda yayınlanması zorunluluğu ile Fox TV de Süper Kupa maçını izleyektik ki,onda da Fox sağolsun ekranın yarısını kaplayan reklamlarıyla,maçı zehir etmeyi başardı.Sol kanatta Santos'u izleyebilmeyi umarken Grayder ayakkabılarına,Ersun Yanal'a maruz kaldık,Santos'un Rüştü ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu izleyemedik bile,acaba şutu Rüştü mü kurtardı yoksa Yörsan Ayranları mı emin değilim!Sözün özü kişinin takımını doyasıya izlemesinin mümkün olamadığı bu günlerde,ben ne zaman maç izleyebileceğim,o hep bahsedilen Türkiye şartları ne zaman geçerlilik kazanan bir kavram olur?

NOT:Az önce bahsettiğim sanal reklam çirkinliğini Fox'un yapmasını bir nebze anlasamda,Lig Tv gibi maç izleme hakkı karşısında para alan bir kanalın da aynı çirkinliği uygulamasına ,işin içinde alkol ya da sigara olunca kaplan kesilen RTÜK'ün de bu gibi ise konularda sessiz kalmasına,bilmiyorum ne denir!

RESİM:Bobiler

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Süper Kupa maçında top ne zaman kanatlara geldi değerli kanalımız Fox Tv hiç kaçırmadan çaktı reklamı hemen. Ama sağolsunlar onlar sayesinde bayağı bir deşarj oldum. Diğer taraftan ntv ya da ntvspor da yayınlanan maçlarda olduğu gibi maç ekranını küçültüp altta oluşan boşluğa reklam koyma olayına bu kanallar niye uygulamıyor? Patronlar reklam verirken "bak kardeşim reklamı ekranın ortasına dayayacaksın" diye kural mı koyuyorlar ya da ntvdeki gibi olunca daha mı ucuza gidiyor bu reklamların yayınlanma bedeli?

alengir dedi ki...

Valla benim bu işten anladığım,reklamları bu şekilde yayınlayan adamların kulaklarının çınlamasından inanılmaz haz aldıkları,şahsen ben kendi namıma maç içersinde çok çınlattırmışımdır...