4 Mayıs 2009 Pazartesi

BEŞİKTAŞ:1-FENERBAHÇE:2



"Hafta içinde başkanların bir araya gelmesiyle ilgili olarak çok şey söylendi. Hafta içi çıkan haberlerden sonra bu maçı kazanmak zorundaydık. Bu maçı özellikle bunu için kazanmamız gerekiyordu. Fenerbahçe'nin, tarihinde hiçbir kara lekesi yok. Bunun için kazandık..." diyordu maçtan sonra Gökhan Gönül.Bu bile bu maçta ki iyi oyunumuzun nasıl geldiğine dair bir ipucu olabilir merak edenlere.Bunun gibi büyük maçlara zaten iyi motive olarak çıkan Fenerbahçe için maç öncesi çıkan yakışıksız spekilasyonlar ekstra bir motivasyon sağlamıştı.


Maçı değerlendiricek olursak,gündüz Sivasspor'un yenilmesiyle motive olmasını beklediğimiz ama bu gibi büyük maçların psikolojini kaldıramayan Beşiktaş daha maça başlamadan ilk golü Mustafa Denizli'nin yanlış kadro seçimi ile yedi.Son haftaların işleyen kadrosunu bozan Denizli bir kez daha Beşiktaş'ın bu sene neden ligin ilk 6 sırasında ki takımlara karşı zorlandığının yanıtı veriyor gibiydi.Fenerbahçe ise bir hayli eksik oyuncusuyla gittiği İnönü deplasmanına,Aragones'in maç öncesi beni ve bir çok Fenerbahçe'liyi endişelendiren stoperde gerçek mevkisinin Türkiye'de ki en iyi oyuncusu Gökhan Gönül,Gökhan yerine ise bu sene yokluktan sağ bekte gördüğümüz Ali Bilgin ile başladı maça.Sadece prestij mücadelesine çıktığımız maçta,herhangi bir puan kaygımız olmaması bu akşam ki Barcelonavari paslaşmaları getirdi diyebilirim.Sezon ortalamasının çok çok üstüdünde isabetli paslaşarak Beşiktaş'ı kalesinden uzak tutan Fenerbahçe sağda Deivid'in Alex rolünü üstlenerek içe katetmesi,solda ise kadrodışı kaldıktan sonra bu yıl ki en düzenli topunu oynayan Uğur Boral ile topu Beşiktaş kalesine taşımaya çalıştı.Emre'nin ve Selçuk'un üstün oyunuda orta sahayı bize kazandıran unsurdu.Semih'te zaman zaman orta sahaya yaklaşarak pas varyasyonlarına girince gol için ilk seçeneğimiz en uçta yer alan Guiza oluyordu ki,ilk gol gene senenin ilk maçında olduğu gibi harika bir aşırtma ile ondan geldi.Bu golde Gökhan Zan'ın hatası kuşkusuz büyüktü.Attığımız golden sonra Beşiktaş kalemizde baskı kurmaya çalışsada Delgado ve Tello gibi bitirici adamları kendilerinden beklenen pasları Fenerbahçe'nin üstün orta sahasınında etkisiyle Fenerbahçe'nin birinci bölgesine atamayınca ilk yarı 1-0 Fenerbahçe üstünlüğü ile bitti...



İkinci yarı Mustafa Denizli'den beklenen Yusuf ve Cisse değişikleri geldi.Bu dakikalarda maça hızlı başlayıp rakip kaleyi abluka altına alması taraf haliyle şampiyonluğu kovalayan ev sahibi Beşiktaş idi ama Fenerbahçe ilk yarıda sürdürdüğü sakin ve ayağa pas yapan oyununu sürdürerek,Beşiktaş kalesine yavaş yavaş giderek posizyonlara giren taraf oldu.54. dakikada bu oyununun meyvesini bir kez daha alan taraf Fenerbahçe,Beşiktaş'ın sol çizgisinde Ali Bilgin,Deivid ve Uğur ile üçgenler kurarak tam 17 pas sonucunda Ali Bilgin'in Semih'e çıkarttığı topta Semih'in ayağından gelen gol ile senenin en organize gollerinden birine imza atarak 2-0 öne geçti.Bu sene bu gibi deplasman maçlarında ki en büyük sorunumuz olan 2. golü atamama sendromunu da yendiğimiz için oyunun ve tam hakimi konumuna geçtik derken saha içinde ki anlamsız Deivid ve Emre kavgasu geldi.Bu gibi durumlarda disiplinli olduğunu bildiğimiz Aragones'de kavga eden taraflardan sinirine hakim olmakta zorlanan oyuncusu Emre'yi çıkartıp yerine Deniz'i alınca işleyen orta sahamız bozuldu.Bu değişiklikten kısa süre sonra ilerde topu tutan Semih'in yerine Kazım değişikliği ve akabinde Holosko'nun oldukça ekstrem olan muhteşem golü gelince skor 2-1'e geldi ve beklenen Beşiktaş baskısı 70. dakikadan sonra başladı.Kalan dakikalarda ilerde top yapacak oyuncu eksiliğimiz nedeniyle defansta ki topları bam-güm diye tarif edilen uzaklaştırma taktiği ile topu kaleden uzak tutan Fenerbahçe senenin en iyi topunu oynadığı karşılaşmada maçı hakkı ile kazanan taraf oldu.

Kulübümüzün kuruluşunun 102. , Atatürk'ün kulübümüzü ziyaret edişinin 91. yıldönümü ve Lefter'e Vefa heykelinin açılışının yapıldığı bu anlamlı günün gecesinde başta stoperde bile gönülden oynayan adam Gökhan Gönül ve galibiyeti Çubuklu formaya yakışır bir mücadele ile bizlere sunan tüm futbolculara,teknik kadroya ve takımımızı deplasman yanlız bırakmayan taraftarımıza teşekkür ediyorum ve maç öncesi takımımızı karalamaya yönelik dedikodular çıkaran insancıklara hatırlatıyorum:Fenerbahçe yenilmez,bu formayla dalga geçilmez!

Hiç yorum yok: