28 Mayıs 2009 Perşembe

BARCELONA:2-MANCHESTER UNITED:0



Maç öncesi ve sonrası seromanilerden anlaşıldığı üzere İtalyanlar iyi kıvırmıştı bu final işini.Ama bu akşam bu işi kıvırmakta yanlız değildi İtalyanlar.Onlar kadar hatta onlardan daha iyi kıvıran İspanyollar vardı,İspanyol gibi Arjantinliler,Fransızlar ve Kamerunlular vardı!



Bu akşam Barcelona sezon boyunca oynadığı oyunun üstüne ekstra bir şey koymadan oynadı açıkçası.Gene bildiğimiz delicesine pas yaparak kaleye yaklaşan,topu rakibine göstermeyen,yaratıcı ayaklarıyla pozisyona giren bir Barcelona,bugün olağan olmayan tek şey Barça'nın bu oyununa Manchester'ın yani Sir Alex Ferguson'un hiç bir yanıt verememesiydi...



İniesta'yı,Messi'yi,Xavi'yi,Eto'o ve Henry'yi durdurmasını beklediğimiz Manchester takımı bu akşam Alves'in yokluğunda zorunlu olarak sağ beke geçen Puyol'u bile durduramayınca kupa haklı olarak İspanyollara gitti.Manchester maçın sadece ilk yarısında Ronaldo'nun uzaktan şutlarından medet umduğu dakikalar hariç Barcelona'ya direnç bile gösteremedi...



Hak edenin eze eze kazandığı bir final izledik bu akşam.2006'da sakatlığı yüzünden final maçında oynayamayan Messi, Arsenal forması ile 2 , Barça forması ile toplamda 3. kez çıktığı final(Avrupa kupası) maçında Henry,gene 2006'da yedek bekleyen Xavi,İniesta ve Sylvinhno,2006 senesinde Manchester United'ın oyuncusu olan Barcelona alt yapısının ürünü olan Gerard Piqué, Yaya Toure,Sergio Busquets, ve bu kadronun başındaki 39 yaşında ki genç İspanyol hoca Guardiola'nın(hoca olarak) ilk Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu.Barcelona forması altında ise 2006'da final oynayan kadrodan Eto'o,Puyol,Valdes,Sylvinho ve İniesta'nın 2. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu oldu bu kupa.



Mükemmel bir sezona yakışan mükemmel bir finalde bir Barcelona sempatizanı olarak Xavi,İniesta,Pique,Messi ve Henry'e çok yakıştığını düşündüğüm ve sadece bir sempatizan olarak çok mutlu olduğum bu sezonda gerçek bir Barcelona taraftarının yaşadığı mutluluğu empati yaparak bile tahmin bile edemiyorsam,Barcelona taraftarlarının bu sezonki mutluluğunu varın siz düşünün ya da düşünmeye çalışın!

Hiç yorum yok: