27 Haziran 2009 Cumartesi

PONYO



Yaşayan efsane sanatçı Hayao Miyazaki'nin her seferinde "bu son lan" dedikten sonra dayanamayıp çektiği yeni ve iyi ki de çekmiş dedirttiği Animelerinin sonuncusu Ponyo (Gake no ue no Ponyo) 31 Temmuz da ülkemizde vizyona girmeye hazırlanıyor.Geçtiğimiz yıl vizyona giren ve sadece Japonya içinde 151 Milyon Dolar hasılat elde eden film yeni bir Hayao Miyazaki baş yapıtı olmayı fazlasıyla vaat ediyor.Japonya'nın Disney'i lakaplı sanatçının,gerçek Disney ile buluştuğu filmin kahramanı klasik Miyazaki filmlerinde olduğu gibi yine bir kız çocuğu olan Ponyo.Daha doğrusu bir insan olmak isteyen küçük deniz kızı Ponyo'nun macerasının anlatıldığı filmin üsteki fragmanını izlediğinizde Ruhların Kaçısı,Yürüyen Şato,Prenses Mononoke ve bunun gibi bir çok Hayao Miyazaki filminde hayran olduğumuz görsel şölenin bu filmde de bizi beklediğini görebilirsiniz.İzlerseniz iyi seyirler,izlemezsenizde izleyin işte ne bileyim.

2 yorum:

Onur Aydın dedi ki...

Japoncasının ingilizce alt yazılısını izlemiştim, muhteşemdi.

İlk sahnesiyle Miyazaki'nin fantastik dünyasına giriş yapıyorsunuz. Türkiye'de de vizyona girmesi de ayrı bir güzellik tabi.

İzlenmeli, yoksa anime hiç gelmeyecek sinemalara.

alengir dedi ki...

Artı Miyazaki bugünlerde ,bilgisayar destekli 3 boyutlu animasyonlara karşı,çizginin son kalelerinden,sırf bu yüzden bile izlenmesi lazım.