26 Ocak 2009 Pazartesi

TWILIGHT


Kitabı bitirdim daha önce yazdığım gibi,filmini de bugün izleyeceğim büyük bir ihtimalle,filmi izlemeden önce kitap ve film hakkında düşündüğüm bir kaç şeyi yazacağım ben şimdi hemen.
Öncelikle kitap oldukça güzeldi,gerçi işleyişi biraz ağırdı ama sonlarına doğru sürükleyilciliği ve heyecanı dozajını kat ve kat arttırıp doruk noktasına ulaşıyor.Kitabı okurken kendimi bir garip genç kız gibi hissettim yüzüm kızardı lan,kitap Bella gibi gelinlik çağına gelmiş bir kızın ağzından anlatıldığı için Edward'ın Yunan tanrıları gibi tasvir edilen pürüzsüz tenine vuran loş güneş ışıkları ve geniş omuzlu kaslı vucüdunun yazıların geçtiği bölümlerde hafif gayimsi gördüm kendimi,böyle bir naiflik felan ama sanırım 5. kitap Edward'ın ağzından anlatılıyormuş o zaman eski heteroseksüel halimize döneriz heralde:)Şaka bir yana sen diğer yana okuyucu da,kitabı bir sinema uyarlaması olduğunu bilerek okuduğum için film de kitapta olmayan çok ekstra sahneler olduğu düşüncesi oluştu bende.Kitap uyarlamaları zaten yeterince zordur ama bu kitabın emsali olan Harry Potter'a nazaran başta da dediğim gibi daha yavaş bir akışı olduğu için,bu gibi filmlerde beklenen aksiyonunda 400 sayfalık kitabın son 100 sayfasında tam anlamıyla başladığı için,senaryo yazarlarının olay kurgusunu değiştirdiğini ve aksiyonu hızlandırdığını düşünüyorum...Neyse çok şey düşündüm sabahtan beri ama filmi izlediğimde düşüncelerimde haklı olup olmadığımı göreceğim o zamana kadar Edward'ın mükemmel ve mitolojik Yunan tanrıları anımsatan yüzündeki solgun ama tarifsiz güzelliğe sahip dillere destan dudakları öpsün sizi(Gülüşmeler)!

NOT:Ben Jacop'ın Kurtadam olduğunu düşünüyodum,kardeşime sordum haklısın dedi,o zaman ikinci kitapta çok taze Kurtherif-Vampir kapışması olucak sanırım ki,çok severim böyle şeyleri!

7 yorum:

sinem dedi ki...

ah alengir ah sana ne yorumlar yazardım da çılgınlar gibi spoiler olur sonra sen adamlarını gönderip öldürtürsün beni değmez :) bunları 4'ü bitirince hatırlat tartışalım.

evet twilight'ın başları yavaş ama devamındaki kitaplarda bu yavaşlık yok artık olaylar belli olduğu için aynı tempoda gidiyor.

ayrıca da, evet öpsün öpsün öpsün! :)

alengir dedi ki...

aşkolsun canım adamlarımı gönderip öldürtmezdim seni,sadece topuğundan vurdururdum akıllı olasın diye:)Bu arada ben bu kitapları 3 leme zannediyordum,Çağla dan bir 5.kitap ve devamı olduğunu duyunca şaşırdım ama sabırsızlanıyorum diğer kitapları okumak için,okuduğum zaman bir güzel spoilerlaşırız o zaman kadar bu parantez içi Edward'dan sadece sana gelsin(Öpüşmeler):))

sinem dedi ki...

5. kitap ve devamı mı? benim bildiğim 4+1 modeli seri. twilight - new moon - eclipse - breaking dawn olayları anlatıyor baştan sona, bitiriyor, bella'nın gözünden. (çok kısa bir yer jacob'un gözünden). sonra +1 var, midnight sun, henüz çıkmadı, olaylara edward'ın gözünden bakacakmışız. tekrar edcem kendimi burda: ingilizcen yeterliyse ingilizce oku. şöyle söyliyim aradaki farkı: ingilizcesi=fc barcelona, türkçesi=siirt jetpaspor :)

ah keşkem keşkem keşkem, gelebilseydi keşkem melodileri eşliğinde terkediyorum blogunu :D

alengir dedi ki...

valla bu kitap serisinde ben Çağla'nın yalancısıyınm,o öyle dedi bana,yoksa ben sadece 3 kitaplık bir seri zannediyordum.Kitabın İngilizcesini de alacağım daha doğrusu Çağla dil sınıfında okuduğu için öyle istiyor ama ben bu Cnbc-e İngilizcemle okumakta çok da başarılı olabileceğimi zannetmiyorum:))

Başak İnal dedi ki...

yanlız kitap bende değişik bir etki yarattı! bella ve edward öpüşürken kitaba sarılıp çığlık attım örneğin lşdkgşlsdkg

Adsız dedi ki...

kitaplar twilight new moon eclipse breaking dawn seri biter ama stephanie meyer 1. kitabı edwartın ağzından yazar ama 12 bölüm yazdıktan sonra kitap çakınır ve kadın yazmayı bırakır bu 12 bölümüde internetten okuyabilirsiniz bu kitabın adıda midnight sun (geceyarısı güneşi)

alengir dedi ki...

Karışık mevzular yani:)