24 Ocak 2009 Cumartesi

MİMLENMİŞ ALENGİR-2

Uzun zaman sonra yeniden bir aradayız sevgili okuyucular,ben ayrı kaldığımız süre boyunca sizleri çok özledim,hele bazen keyfili yazılarımı kahve eşliğinde okurken kendi kendinize "İlahi Alengir,bir ömürsün ahıahıahı..."diye gülüp saçlarınızı ahenkle sağdan sola doğru savurmuyormusunuz en çok da onu özledim,umarım sizde beni özlemişsinizdir:)Neyse yazıyı daha bulandırmadan hemen konuya girelim,biliyorsunuz daha önce sevgili Çubuk Makarna tarafından bir kere mimlenmiştim,şimdi ise biri dolaylı yoldan Çubuk Makarna olmak üzere iki tane Sinem(Geowyns)kaynaklı mimim var,biraz kendilerine dönmem uzun sürdü ama bu gecikmeden dolayı ikisindende özür diliyorum ve vakit kaybetmeden mimlerimi cevaplıyorum...

MİM-1:

Çubuk Makarna evin büyüğü olduğumu bildiğinden Sinem'in kendisine yönelttiği mim konusu olan Abi olmanın iyi ve kötü yanları""nı ustaca bir haraketle koşu yoluma bıraktı,madde madde cevaplıyorum o vakit bende önce iyi yanları:

#Canın sıkılıdığında rahatlıkla azıtabilecek biri olması...

#Evde yaptığın bir yanlışı(tabak,çanak kırmak vb...)rahatlıkla kardeşe yüklenebilmesi(-Ben kırmadım valla anne Çağla yapmıştır)...

#Bakkaldan veya başka bir yerden bir şey almak için yollanabilmesi...

#Paraya ihtiyaç duyulan zamanlarda kardeşin kumbarasından sinsice araklanabilmesi ya da kendisinden borç olarak istenmesi(ne zaman ödendi ki)

#Abilik duygusunun dayanılmaz güzelliği,kardeş sevgisi olayları.


Kötü Yanları:

#Sürekli kavga çıkarması(Ah ergenlik çağı bitmek bilmedin)...

#Küçük olmanın getirdiği avantajla haklı olduğunuz konularda bile ebebeynlerin gözünde sizi haksız konuma düşürmesi...

#Eşyalarınızı hunharca kullanması...

#Kendini sürekli sizinle mukayese etmesi...

#İyi niyetli eleştirilerinizi bile hakaret olarak algılayıp,karşı saldırıya geçmesi...


MİM-2:

Gelelim Sinem'in beni pek bir düşündüren mim konusuna:

Dinlenecek bir müzik, okunacak bir kitap, gidilecek bir yer üçlemeleri yap:
a) yağmurlu bir gün için
b) ılık güneşli bir bahar günü için
C) cehennem sıcağı için



...demiş sevgili Sinem,valla helal olsun iyide demiş, pek de güzeldi mim konun,hem de şıklı felan bunun intikamı fena olucak haberin olsun:)Şık şık cevaplayayım o zaman ben şimdi,dimi öyle yapayım

a)Yağmurlu bir gün için:

Dinlenecek müzik:Travis-Why Does İt Always Rain On Me(gerçi her havanın müziği ama biraz melankoli iyidir).

Okunacak kitap:Twiligt(Daha bugün yağmurlu hava da okudum pek bir şukela oluyor).

Gidilecek yer:Pencere kenarı,müziğimizi ve kitabımızı okurken arada yağmuru izlemek,cama vuran ritmik titreşimleri hissetmek.

b)Ilık güneşli bir bahar günü için:

Dinlenecek müzik:Louis Armstrong yorumuyla La Vie En Rose(klişe ama ilkbahar ve kaynayan hormonlar yadsınamaz).

Okunacak kitap:Vadideki Zambak(Madem La Vie En Rose'u dinliyoruz,aklımıza Jeux D'enfanst'ı getiriyo bu olsun kitap bari) .

Gidilecek yer:Büyük Ada,yazın bisikletle tavaf etmek için çok sıcak olduğundan gidilecek en güzel zaman ilkbahar.

c)Cehennem sıcağı için:

Dinlenecek müzik:Uffie-Pop The Glock

Okunacak kitap:Çocukluğumdan beri en sevdiğim kitap olan Mark Twain'den Tom Sawyer'ın maceraları derim ben,cehennem sıcağında bile insanın nefesini kesen bir sürükleyiciliğe sahip.

Gidilecek yer:Valla bilen bilir,Tarabüstü Kireçburnu Çamlığı'nın iç kısımların da,serin,bira içmeye birebir,Sarıyer'i ve Tuzla taraflarının çok güzel görüldüğü manzaraya sahip üzerine yaslanabilecek şekilde eğri çok güzel bir ağaç var,orasıdır yani,he İstanbul dışı ise aranan yer Karadeniz olsun taştan olsun derim ben.

Umarım mimlere verdiğim cevaplarda doyurucu olmuşumdur(doyurmak?),aklıma gelen cevaplar bunlardı,ne kadar güzel ya da kötü onu ben tartamam ama bildiğim iki şey var,birincisi çok fena mim konularıyla değerli arkadaşlarıma misilleme yapıp onları derin düşüncelere sevkedeceğim,ikincisi bir sürü güzel post yazıp arayı kapatmaya çalışacağım,bunu bilin anacım insanlar(Gülüşmeler):))

3 yorum:

çubuk makarna dedi ki...

bizimki cimri ya. para falan vermez :)

eşyaları "hunharca" kullanma olayına iyi değinmişsin. aynen

cehennem sıcağında gidilecek en güzel yer: kadıköy beşiktaş vapurunun yan tarafı. püfür püfür...

sinem dedi ki...

yazının girişi mükemmel olmuş, zoru başardın adamım, sesli güldüm resmen :) "İlahi Alengir,bir ömürsün ahıahıahı..." bunu dedim yani :D

abilik şeysi güzel olmuş ya. valla kendi mimimi cevaplayasım geldi :)

ergenle uğraşmak hakkaten zor, hele bende iki tane ben nerelere gideyim :) ama o kardeş sevgisi yok mu bambaşka birşey ya :)

mimimi beğendiğine sevindim ama cevapların güzelliğine daha çok sevindim. oha dedim bu kadar güzel olamaz yani. :) beklediğimden çok çok daha güzel olmuş. yağmurlu 3lemen favorim. bahar günü de süper de adaya gidemem ben içlendim şimdi bak :) cehennem sıcağı müziğini bilemedim onu dinleyeyim bi. tom sawyer şahanedir hakikaten ya, kankam olsa keşke diye heveslendiğim olmuştur :) kısacası süper süper süper, teşekkür ederim ;) gülüşme olacak bişe yok ama yine de (gülüşmeler)! :D

alengir dedi ki...

çubuk makarna:haklısın bazen sırf hiç bir işim yokken,vapur yolculuğu olsun taştan olsun diye,kadıköy'e giderim!

sinem:Valla asıl ben teşekkür ederim bu kadar güzel bir mim konusu verdiğin için,güldürdüysem ne mutlu,güşüşmeler hiç eksik olmasın aslında(Gülüşmeler):))