4 Nisan 2010 Pazar

TEŞEKKÜRLER SARI MELEKLER


Hep Avrupalı örneklerine bakıp özendiğimiz planlı yapılanmanın,üzerine koyma ve gelişimin Türkiye'de ki örnediğidir Fenerbahçe Bayan Voleybol takımı.Aziz Yıldırım döneminin tartışmasız en büyük artılarından biri olan ve "Spor Kulubü" ifadesinin hakkını veren yatırımları sonunda Amatör branşlar diye tabir edilen çeşitli spor dallarında Fenerbahçe Armasının hakkını vererek göğsümüzü kabartan oluşumların en büyük karşılığı olan bu takım çok değil sadece 5 sene önce 2. Ligde idi.Bahsettiğim planlı yapılanma ve üstüne koyma ile 1.lige çıktığı günden beri Şampiyonluk mücadelesi veren takım nihayet geçen sene Şampiyon olarak 33 senelik müessese hakimliğine son vererek kulübümüze bu branşta ilk Şampiyonluğunu yaşatmıştır.Halen süren planlanma ve yapılanmada kendisine Avrupa Şampiyonlu'ğunu hedef koyan bu takım bu başarıyı bu kupaya katıldığı ilk sene de hem de neredeyse namağlup olarak gerçekleştiriyordu ki sezon başından beri aldığımız ilk yenilgi bizi Avrupa ikincisi yaptı.Bu bağlamda Acıbadem'inde katkısıyla Fenerbahçe'nin içinde buluduğu yapılanmanı hala devam ettiğini ve bugün kaybedilen finalin STV söylemiyle "kapanan değil açılan bir kapı" olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim,belki seneye finalde tekrar aynı rakibe kaybedeceğiz ama yaşanan bu kayıpların toplamında bu takım o kupaya uzanacak bir güce erişecek...





Evet maç ne umduğumuz gibi başladı ne de umduğumuz gibi bitti ama rakibimizin de bu kupanın son şampiyonu ve bu akşamkiyle beraber 7 kez ile bu kupayı en fazla kazanan 3. ekip olduğunuda hatırlatayım,gerçi maçı izleyen herkes rakibin çevirdiği tonla topla onların insan olmadığını ve bu kupayı hakettiğine kanaat getirmiştir ama bizde bu seviyeye boşuna gelmediğimizi 2-0'dan durumu 2-2'e getirerek kanıtladık,son setin kaybı varolan tecrübe eksikliğimizden kaynaklıdır ama her şeye rağmen kupayı alamasakta gerçek anlamda Destan yazan bu kızlarla büyük durur duyuyorum.Bize yaşattığı büyük sevinçten ziyade 1. ve 2. sporunun Futbol olduğu ülkede 4. spor konumunda ki Voleybol'u gündem maddesi yapmaları bile ne kadar büyük iş başardıklarına dalalettir.Kupayı alamasalarda Havaalanında tezahüratlarla karşılanmayı sonuna kadar hak ediyorlar,en azından iki topçu transferinde havaalanını stada çeviren bizler bunu onlara borçluyuz.



Bu başarıyı bize yaşatan Sarı Melekler'e,bu takımı kuran yöneticilere,başta Koçumuz Jan De Brant olmak üzere tüm teknik ekibe tekrar binlerce kez teşekkürler.Seneye umarım Bergamo ile tekrar karşılaşıp o kupayı Türkiye'ye getireceğinize şüphem yok.Şüphesi olan bizden değildir!

EDIT:Tüm Fenerbahçe'li blogların tek yürek olması ve neredeyse hepsinin aynı başlığı atması pek güzel oldu,çok da güzel oldu :)

Hiç yorum yok: