11 Eylül 2009 Cuma

AJAX-FENERBAHÇE



1968 yılının şampiyonu Fenerbahçe,ülkemizi temsil etme hakkını kazandığı o zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası ilk tur maçında büyük bir süprize imza atarak deplasmanda 0-0 berabere kaldığı İngilizlerin güçlü takımı ve son şampiyonu Manchester City'i İstanbul'da ki maçta geriye düşmesine rağmen Abdullah Çevrim ve Ogün Altıparmak'ın golleriyle 2-1 kazanarak eler ve 2. turda Hollanda'nın ekol takımı Cruyff'lu Ajax'ın rakibi olur.



En üstteki bilette bu eşleşmin ilk maçı olan Hollanda'da ki Ajax-Fenerbahçe maçına ait.Fenerbahçe'nin deplasmanda ve kendi evinde 2-0'lık skorlarla yenilerek eleneceği Ajax o sezonun Kupa finalistidir.Sırasıyla 3 maç sonunda Benfica ve 2 maç sonunda Spartak Trnava'yı eleyen Ajax finaldeki rakibi Milan'a 4-1 yenilerek kupayı İtalyan'lara kaptırır.



Ajax:Bals Gert,Suurbier Wilhelmus,Hulshoff Bari,Vasovic Velibor,Suurendonk Ruud,Muller Bennie,Groot Henk,Swart Sjaak,Nuninga Klaas,Cruyff Johan,Keizer Pieter( 75'Danielsson İnge)

Teknik Direktör:Michels Rinus

Fenerbahçe:Yavuz Şimşek,Şükrü Birant,Ercan Aktuna,Nunweiller İon,Selim soydan,Levent Engineri,Yılmaz Şen,Ziya Şengül,Can Bartu,Ogün Altıparmak,Abdullah Çevrim

Teknik Direktör:Molnar İgnace

Goller:Nuninga Klaas(14),Muller Bennie(74)


Resimler

Hiç yorum yok: