13 Mart 2010 Cumartesi

KAHRAMANLAR SİNEMADA



Hem kendinizi sinemaya gönül vermiş sıkı bir çizgi roman okuyucusu olarak nitelendiriyorsunuz hem de Kahramanlar Sinemada'dan haberiniz olmadığını mı söylüyorsunuz,o zaman ben senin gönül verdiğini iddia ettiğin 7. sanattan,delikanlının harman olduğu yer olan çizgi roman okurlurluğundan şüphe ederim arkadaş,anca lafta varsın ha anca lafta.Şaka bir yana bilmeyenlere tanıtacağım bu muhteşem site Kahramanlar Sinemada'yı keşfetmem yaklaşık 1 sene öncesine dayanır,arkadaş ortamlarında artist artist Örümcek Adam'ın 4.sü çekilmeyecekmiş yeni ekiple baştan başlanacakmış,o izlediğiniz Wanted'mı,abi o grafik roman uyarlaması diye bit bit ötebilmem hep bu site sayesinde.

Sitenin sahibi gerçek hayatta da tanışmayı arzuladığım internet insanlarından Hakan Tunga Kalkan'ın sitenin Hakkımda kısmına yazmış olduğu açıklamadan bir bölümü koyuyorum ki site hakkında bir fikriniz olsun:

"Sinemayı seven ve çocukluğunda çizgi romanların arasında boğulana kadar vakit geçiren birisi olarak bu sayfayı yapmak benim için gerçekten büyük bir zevk. Günümüzde popüler olan süper kahraman filmlerinin eski tarihli yapımlarını tanıtmak sayfamın amaçlarının başında geliyor. Aynı zamanda gündemde yeralan süper kahraman film haberlerini de sizlere aktaracağım. Sayfanın içeriğinin belli bir konuda yoğunlaşmasını sağlamak için tüm kahramanlar yerine sadece süper kahramanlar tercih edilmiştir. Bu sebeple Zagor, Conan, Mandrake vb. kahramanları sayfada bulamayacaksınız. Ancak Superman, Spiderman, Batman, Iron Man, Hulk, Daredevil, Elektra ve daha birçok süper kahramana dair çok sayıda yazı sayfada sizleri bekliyor.

Amerika’da 1978 senesinde televizyonda gösterilen Örümcek Adam dizisini ülkemizde ancak 1983′den sonra sinemalarda seyredebilen bir kuşağın evladı olarak günümüzde gelinen nokta gerçekten memnuniyet verici. Filmler neredeyse tüm dünya ile aynı anda vizyona giriyor ve DVDleri de anında satışa çıkıyor. Ayrıca sinema ile ilgili istatistiksel bilgiler de daima ilgimi çekmiştir: “En çok hasılat yapan film hangisi? En yüksek bütçeye sahip film hangisi? vb.” Bu gibi soruların cevaplarını da sayfamda bulabileceksiniz."





Aşağıda bende süper kahraman sevgisinin başlamasına sebep olan Türkiye’de ilk çıkan Örümcek Adam çizgi romanının kapak resmi yeralmaktadır. Bu sayıyı aldığım günü daha dün gibi hatırlarım (aşağıdaki resim internetten alınmıştır). Ayrıca çocukluğumda bıkmadan beni süper kahraman filmlerini seyretmek için sinemaya götüren babam Temel Adni Kalkan’a çok teşekkür ederim.




Nevresim Takımı'nı da takip ettiğini öğrenip mutlu olduğum Hakan Tunga Kalkan'ın da çizgiye olan sevdasının benim gibi Örümcek Adam yolundan geçtiğini öğrenmek beni ayrıca mutlu etmiştir.Süper Sinema hakkında son haberleri öğrenebileceğiniz,en son fragmanların ve film afişlerinin yer aldığı,çok şahane ödüllü yarışmaların düzenlendiği siteye Kahramanlar Sinemada yazılarına tıklayarak ağ sallandırabilirsiniz.Gene sitenin Twitter sayfası için http://twitter.com/KahramanlaR yazısına,Facebook sayfasına ulaşmak için ise Kahramanlar Sinemada/Facebook yazısına tıklamanız yeterli...

Hadi tıklayıverip keyifli yazılarla keyifli saatler geçirin,teşekkürü sonra edersiniz,hadi Spaydi kaçar!

Hiç yorum yok: