18 Ekim 2009 Pazar

FENERBAHÇE'NİN B PLANI



Futbolda dün yoktur söylemi her ne kadar klişe bir söylem olsada haklılığını kanıtlayan bir cümle olarak her dönem sıklıkla karşımıza çıkıyor.Aslında dünün dünde kalma durumu hayatın her alanı için geçerliliğini korusada söz konusu futbol olduğunda dün daha bir dündür,heleki bizim gibi tez canlı ve Vezir yaptığı adamı iki günde Rezil pozisyonuna sokan bir toplum düşünüldüğünde Galatasaray'a yapılan eleştirileri çokta takmamak gerektiğini düşünüyorum,nihayetinde bu eleştirileri yapan kişiler gene sezon başında Galatasaray'ı yere göğe sığdıramayan kişilerle aynı.

Galatasaray'ı övenler aynı zamanda Fenerbahçe'yide yeriyorladı,şimdi yiğidi öldür hakkını yeme kazandığımız maçlarda ortaya koyduğumuz futbol pekde matah değildi fakat ligin son iki haftasında oluşan görüntü ile bu sefer roller değişti ve övülen taraf oldu Fenerbahçe.Puan kayıplarından sonra Rijkaard'a gelen "B Planı" yok eleştirilerinin bir benzerini olası bir puan kaybında Fenerbahçe için göreceğiz,bende hazır yarınki maçtan önce gelebilecek eleştirileri tahmin etmeye çalışacağım,bakalım ne kadarını tutturabileceğim.

ALEX FAKTÖRÜ:

Misal yarın olabilecek bir puan kaybında fatura Alex'in olmamasına bağlanacak,Fenerbahçe'nin Alex'e çok mahkum olduğundan bahsedilip,ana fikir olarak Fenerbahçe=Alex denilecek.

DAUM FAKTÖRÜ:

Türkiye'ye geldiği ilk günden beri eleştirilen hocanın son 10 yıl baz alındığı zaman faal hocalar arasında en başarılı olanı olması Meyve veren ağaç taşlanır deyimine bir örnektir.Geçmişte eline verilen kadrolar ile takımı 2. haftadan uzak ara şampiyon yapması beklenen Daum,Fenerbahçe'yi 30 yıl sonra 2 sene üstü üste ve hatta neredeyse tarihinde ilk kez 3 sene üstü üste şampiyon yapacakken bile kimi zaman haklı,çoğunluklada haksızca eleştirilen bir hocadır,puan kaybında ağızlar açılmaya başlayacaktır.

TRANSFERLER:

Misal Sergen, Andre Santos ve Cristian'ın sıradan oyuncular olduğunu iddia ediyor,Dünya'nın 1 numaralı Milli takımından alınmış oyuncular üzerinden Brezilya'yı eleştiriyor,Sergen sadece bir örnek,Sergen gibi yüzlercesi var,iki vasat performans görürülerse vay o Brezilya milli takımının haline,hani 5 Dünya Kupalı varya ona.

BREZİLYA ÇETESİ:

Alex'in başını çektiği bir Brezilya çetesi olduğu söylenir,ayrılan her başarısız olan Avrupa'lı futbolcunun ardından.Brezilya çetesinin Avrupa'lı olan forveti bilerek beslemediği öne sürülür. Bu iddialar Anelka döneminden başladıki,Anelka'nın yıllar sonra iyi bir performans gösterip Fransa Milli takımına seçildiği dönemle aynıdır.Sonra aynı iddialar Kezman ile sürdü lakin Kezman'ın PSV'den beri düşüşte olan karikayeri iddiaların saçmalığını kanıtlıyor.En son bir ara Guiza içinde aynı şeyleri söylediler ama Süper Lig'de Guiza kadar beslenip Guiza kadar gol kaçıran bir forvet yoktur heralde.

Evet benim tahminlerim bunlar,zaten çokda tahmine edilmesi zor şeyler değil ama yazdıklarımdan yanlış bir düşünce çıkarmanızı istemem,Alex'in Fenerbahçe için olan önemini,Daum'un mükemmel antrenör olmadığını,yaptığımız her trasnferin nokta olduğunu iddia etmiyorum,sadece biraz insaf ediyorum.

2 yorum:

BOURNEİST dedi ki...

Dünkü maçtaki en ciddi sorun Daum'un bir kaç maçtır süregelen 1 - 0' ın üstüne yatma felsefesinden kaynaklanıyor.Oysa Antep'in üstüne gitseydik skoru korumak yerine birazcık üstüne gitseydik bakın gidebilseydik demiyorum gitseydik diyorum çünkü çok kolay yapabilirdik bunu rahatlıkla maça 2 - 3 farka götürebilirdik. Daum çok endeksledi kendini sadece maç kazanmaya...Ama lig böyle bitmez. Haftaya maça gidicem inşallah. Kazanacağımızdan şüphem yok ama bu maç çok önemliydi...Son olarak şu özer artık çok daha erken girsin oyuna be görmek istiyoruz bu adamı...

alengir dedi ki...

Bunu sen ben dahil tüm Fenerbahçe'liler görüyor ama Daum görmüyor ya da görmemezliktenmi geliyor ne,benim fikrim derbi telaşıyla bırakılmış bir 3 puan olduğu,inşallah sene sonunda bu 3 puanı aramayız.